De pen is machtiger dan het zwaard, luidt het bekende gezegde. En, voegde de Amerikaanse komiek Marty Feldman er droogjes aan toe: “Je kunt er bovendien makkelijker mee schrijven…”

Dit boek gaat over schijven en over lezen. En over het omgaan met schriftelijke informatie binnen een organisatie. Beslissingen baseer je immers op de informatie die je ontvangt. En met de informatie die je verstrekt oefen je direct invloed uit op hoe anderen handelen of over jou denken.

Maar.. hoe ontvang je de informatie die je nodig hebt? Hoe maak je een goede selectie uit alles wat je aangeboden krijgt? En hoe krijg je alles gelezen binnen een zo kort mogelijke tijd?
En ook: Hoe breng je zelf een boodschap over op anderen. Hoe schrijf je een pakkende tekst? En waar moet je op letten als je een tekstschrijver inschakelt. Het antwoord vind je in dit boek.

Inhoud Boek Klare Taal – Vincie van Gils (pdf)
Inleiding “Klare Taal” (pdf)
Hoofdstuk 2 – Omgaan met informatie (pdf)
Hoofdstuk 3 – Snellezen (pfd)

 

Een reactie van een lezer:

Het is me ontgaan op welke wijze ik in het bezit kwam van het boekje “Klare taal”. Vanavond heb ik het doorgenomen en wil u hierbij complimenteren met deze duidelijke, snelle en voortreffelijke informatie. Kort en zakelijk maar wel precies datgene waarmee iedere manager kampt. Van groot belang is tevens hierbij dat steeds de verbindingslijnen worden aangegeven voor verdere informatie. Hartelijk dank.